1. Portada /
  2. Què fer /
  3. Aventura't
tornar

Aventura't

Benissa té un dels termes municipals més extensos de la Marina Alta, amb una biodiversitat i una orografia que et fascinarà descobrir

Per això, i més enllà de rendir-se davant els encants de la seua costa, és molt recomanable endinsar-se també pels seus paisatges d'interior.

Si donem una ullada als seus atractius rurals, veiem que hi ha opcions aptes per a tots els nivells d'exigència. Qui vagen amb xiquets o no desitgen afrontar grans dificultats poden descobrir rutes que es fan a peu o amb cotxe, com les que visiten les seues ermites. També hi ha propostes de dificultat moderada que ens ensenyen al llarg d'un passeig parteixes de la història de Benissa, com la Ruta del Molí del Quisi o la Ruta dels Riberers.

Per als amants de la muntanya tenim reservades tres grans cites: La Solana, Oltà i Bèrnia, aquestes dues últimes compten amb diverses opcions d'excursions degudament senyalitzades. I, per descomptat, tot aquest entorn també ofereix interessants alternatives per als amants de la bici de muntanya. Un dels seus recorreguts més buscats és la ruta que envolta la serra de Bèrnia. Es tracta d'una opció que requereix una bona preparació física i que s'endinsa per camins que ofereixen espectaculars paisatges tant cap a la costa com cap a les seues valls i llomes esguitades de bancals amb fruiters, vinyes i els famosos riuraus. L'altra proposada estrela és la denominada ruta del moscatell que uneix Benissa amb la Vall de Pop descobrint camins agrícoles entre les típiques vinyes de raïm moscatell.

També existeix una versió a peu d'aquesta ruta de BTT, es denomina Camins de pedra i aigua i es pot realitzar per trams, segons convinga. Connecta els huit municipis de la Vall de Pop i no ofereix cap dificultat per la qual cosa és ideal com a passeig.