1. Portada /
  2. Blog /
  3. Un bon pla per al pont d'octubre:...
tornar

Un bon pla per al pont d'octubre: visitar Benissa

Immers en el pont d'octubre i sense plans encara? No et preocupes que a Benissa trobaràs que fer.

Que fer en el pont d'octubre a Benissa


A Benissa t'oferim una infinitat de plans per a passar el pont, coneixent a més el centre històric i la costa de Benissa.

Visita el centre històric


Si et trobes en el centre històric, et recomanem que faces una passejada i et trasllades a l'edat mitjana. Benissa té una gran quantitat de cases senyorials en el seu centre històric, d'elles, es poden visitar vàries. La Casa dels Andrés i Pere Bigot, que alberga la Seu Universitària de Benissa (del SXVIII), els Cases del Batle (SXVI) que conté una exposició d'art contemporani o la Casa-Museu Abargues (SXVIII-XIX), que encara conserva el mobiliari antic.

Just al costat de la Plaça Jaume I, es troba la coneguda com a Catedral de la Marina, es coneix així per ser una de les esglésies més grans de la comarca. L'Església de la Puríssima Xiqueta (SXX), és d'estil neogòtic i destaca per la grandiositat de les dues torres i l'espectacular cimbori.

Mercat setmanal i Mercat dels Porxes

Si eres dels quals els agrada l'autèntic, no et pots perdre el mercat setmanal dels dissabtes, on de 8.00 h a 13.00 h podràs trobar tota classe de fruites i verdures, adobats, fruita seca, fleca, plantes i flors, roba a més d'un sense fi de productes alimentosos típics de la comarca de la Marina Alta. On? + info

A més els segons dissabtes de mes (excepte juliol i agost), trobaràs en la Plaça Jaume I, el Mercat dels Porxes, un mercat molt peculiar on productors de la zona venen els seus productes de quilòmetre zero, en ell podràs trobar cervesa artesana, roba de xiquets feta amb tèxtil ecològic, artesania, vins i verdures ecològiques, mel,...

A més sempre organitzen activitats durant el mateix matí, des de danses, música en directe, tallers, etc. T'esperem de 9.00 a 14.00 h!

Commemoració del 9 d'octubre

El 9 d'octubre és festiu a la Comunitat Valenciana. Aquesta festivitat commemora l'arribada de Jaume I el Conqueridor (el Conqueridor) a terres valencianes. A Benissa celebrem aquest fet i el fem amb una ofrena floral en el monument a Jaume I, en la Plaça cridada amb el mateix nom. En la programació també s'inclou una partida de pilota valenciana en el trinquet (C/ Hort de Bòrdes) i danses populars amenitzades per una de les colles de dolçainers de Benissa. També hi ha contacontes per als més xicotets de la casa.

Passeig ecològic

No et quedes sense gaudir de la nostra costa. Benissa disposa d'un passeig pel qual podràs conéixer les nostres cales d'una manera diferent, és el conegut com a passeig ecològic. D'uns 2,6 km de distància, se sol iniciar des de la Platja la Fustera, una vegada allí es pot anar direcció nord fins a la Cala Advocat, o direcció sud fins a la Cala les bassetes, des d'on connecta el mateix amb el passeig del municipi veí de Calp.

Rutes de senderisme

Si eres més actiu, et recomanem eixir a fer senderisme, la majoria de les rutes són aptes per a tota la família.

Des del passeig ecològic ja nomenat anteriorment, fins a la serra d'Oltà, de Bèrnia, la ruta del Molí del Quisi o ruta dels Riberers, són precioses rutes en les quals coneixeràs des de safaretjos antics, precioses ermites o fins i tot vistes panoràmiques a la comarca.

Us abelleix el pla?