1. Portada /
  2. Blog /
  3. La màgia de la tardor: les vinyes es ...
tornar

La màgia de la tardor: les vinyes es visten de roig

Arriba la tardor i amb ell el temps refresca, però no solament canvia la temperatura, també canvia el paisatge.

Benissa es tiny de color roig

Recórrer les vinyes de Benissa a la tardor és un vertader plaer per a la vista. Després de la verema, les vinyes experimenten un canvi de coloració en el qual el verd, deixa passe a una extensa gamma de grocs i tons vermellosos. El paisatge es converteix en un increïble llenç vermellós.

 

La ruta al Molí del Quisi

Una de les rutes de senderisme en les quals podràs gaudir de les vinyes tenyides de roig és la ruta al Molí del Quisi. Una ruta de 8,7 km (unes 3 hores) que discorre pels abancalaments de raïm moscatell, en el qual podràs veure el Pou d’Avall, l’Ermita de Santa Ana i el seu safareig, el Molí del Quisi, declarat bé de rellevància local, una construcció hidràulica del SXV, sense oblidar l'espectacular Pont del Quisi.

 

La ruta de moscatell

La ruta BTT del Moscatell de 20 km, té com a finalitat conéixer les vinyes. Uneix Benissa amb la Vall de Pop per camins agrícoles, allunyats de la carretera. En aquest itinerari fàcil i amb poc desnivell, visitem les poblacions de Xaló, Senija i Lliber. Fer aquesta ruta et permetrà veure els abancalaments i les vinyes de la Vall de Pop (a la qual també pertany Benissa).

 

“La ruta camins de pedra i aigua”

Una altra ruta per la qual no solament podràs veure la vinyes tenyides de roig sinó també la “pedra en sec” (construcció típica dels murs) és la ruta “camins de pedra i aigua”. Aquesta proposta d'itinerari connecta tots els municipis de la Vall de Pop, permetent conéixer el patrimoni etnològic, derivat de l'arquitectura agrícola i rural, vinculat a l'aprofitament de l'aigua del riu Xaló o Gorgos. Aquesta ruta té una duració de 5:30h i es realitzen uns 19 km, sent de dificultat molt baixa.


Esperem que t'agrade gaudir del nostre paisatge!