1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Ermita de Benimarco
tornar

Ermita de BenimarcoEn honor a Sant Jaume

Accés:

Des de Benissa es pren la carretera en direcció cap a la Fustera (platges) fins a arribar a un encreuament en el qual veurem una indicació que assenyala Benimarco a l'esquerra. A 1 km aproximadament del desviament, arribarem a una plaça amb una creu central i una ermita al fons.

Descripció:

Va ser alçada en 1884 just en la boga amb el municipi de Teulada, per la qual cosa pertany a tots dos municipis. A la seua esquerra, i separada d'aquesta, tenim la seua antiga escola. Des d'aquest pujol hi ha unes vistes impressionants cap a la costa, a la qual s'arriba descendint per la urbanització Montemar. És una zona amb alta densitat demogràfica, a causa de la gran quantitat de xalets que s'han anat construint.

Festes:

Les seues festes se celebren a la fi de juliol i són compartides amb Teulada. Compta amb nombrosos actes, com la "entrà de la Murta", la plantació del pi, el tret de trons i mascletada, les misses, la degustació de productes típics i berenars populars, les carreres de galls, cucanyes, cercaviles i vaquetes.